Een foto van mezelf met een van de 4 jonge yakareh-kaaimannen van het toenmalige Reptilion.
Kennisplatform
In de loop der tijd heb ik een enorm netwerk van vrienden, kennissen en contacten opgebouwd met ieder z’n eigen specifieke kennis, soms overlappen de kennisgebieden elkaar. Ik ga proberen veel van die kennis samen te brengen en mijn netwerk zichtbaar te maken door het aanmaken van een sub-pagina waar de betreffende personen zich voorstellen en zich bereid verklaren hun kennis via deze website beschikbaar te stellen. Ze stellen zich voor en vertellen iets over wat zij te bieden hebben. Ik heb ze gevraagd een foto beschikbaar te stellen. Ik ben mij er van bewust dat wat betreft de beschikbaarstelling van informatie de vele forums ook al heel veel te bieden hebben. Wat ik van de forums vooral onderken en waardeer is hun sociale functie, maar zonder de forums tekort te willen doen heb ik toch een aantal zwaar wegende bezwaren tegen de manier waarop ze functioneren. Om te beginnen vind ik dat vrijwel alle forums een tamelijk hoog oh-gehalte hebben. Zoals Jaap Liefting heel mooi verwoordde: “Ik denk dat er wel belangstelling voor is, zowel van ‘adviseurs’ als van bezoekers. Op een conventioneel forum weet je nooit van welke xxx je nou weer goede raad krijgt”. Vervolgens vind ik dat er veel wel waardevolle informatie versnipperd wordt vanwege de grote hoeveelheid forums. Mijn website wordt gekenmerkt door praktische informatie en ik streef ernaar zoveel mogelijk externe kennis via mijn site door te linken waardoor mijn website toch een waardevolle aanvulling kan betekenen in het digitale kennisaanbod. Gegeven de bezoekersaantallen ben ik daar vooralsnog in ieder geval in geslaagd.
Mijn contacten (vrienden en kennissen)
Ik heb een aantal van mijn contacten (vrienden en kennissen) gevraagd om mee te werken. Ieder op grond van haar/zijn speciale kennis. Tot mijn vreugde heeft een aantal van hen al positief gereageerd. Dat betekent dat hier op korte termijn een aantal kennisgebieden zal kunnen worden aangeboden. Enkele mensen hadden bezwaren die vooral over beschikbare tijd gingen.
Voorlopig is dit de eerste uitwerking van een in mij opgekomen idee. Ik houd mij aanbevolen voor suggesties en tips voor verbetering er van.
Tom Biesot en ik hebben elkaar rond 1978 leren kennen, tijdens een terrariumbeurs en sindsdien is er een hechte, respectvolle vriendschap ontstaan. Ik was in die tijd een reptielenman en Tom was een echte amfibieën – gifkikkerman. Daarnaast heeft Tom een brede interesse in de natuur. Samen met zijn vrouw Fousjia heeft hij veel gereisd. Hij heeft kennis van hengelsport, kois en bonsai.
Om door te gaan naar de pagina van Tom, klik: (hier).
Leo Brand leerde ik rond 1974 kennen tijdens mijn eerste bezoeken aan de werkgroep nvht Lacerta Rotterdam die destijds in Diergaarde Blijdorp werden gehouden. Leo was toen een bekende slangenhouder en was ook met pijlgifkikkers bezig. Leo is naast Lacerta-lid altijd een NBAT-man geweest en heeft ook altijd wel een tropisch gezelschapsaquarium in huis gehad. Hij heeft veel ervaring met het opzetten en onderhouden van natuurvijvers. Hij geeft regelmatig lezingen over vijvers en vijveronderhoud en ook over terrarium- en aquariumonderwerpen. Leo is een natuurliefhebber in hart en nieren en wordt daarin ondersteund door zijn vrouw Annet. Tijdens zijn excursies door de natuur is hij ooit eens gebeten door een teek en heeft nu de ziekte van Lijm. Ondanks dat hij daar behoorlijk veel last van heeft is hij altijd optimistisch en vrolijk en beschouwt dit euvel als een gevolg van “all in the game”.
Om door te gaan naar de pagina van Leo, klik: (hier – nog in bewerking)
Henk Bretveld is al ruim 30 jaar aquariumhouder en reeds 25 jaar lid van de aquariumvereniging Paluzee in Zoetermeer. Van deze 25 jaar is hij al zeker 20 jaar bestuurslid en ruim 15 jaar voorzitter. Zijn hobbywerkzaamheden bestaan uit het voorzitten van de maandelijkse bestuursvergaderingen, het bezoeken van de districtsvergaderingen, het bezoeken van leden, het samen met zijn zoon onderhouden van de website van Paluzee, het onderhouden van het verenigingsaquarium, het mede geven van de jaarlijkse cursus, het rondbrengen van het verenigingsblad enz. enz. Daarnaast zorgt hij er ook nog voor dat zijn eigen aquarium er altijd netjes bij staat.
Om door te gaan naar de pagina van Henk, klik: (hier).
Serge van Doesum zag in de Zoetermeerse pers hoe ik streed om het nieuwbouwproject “Het Reptilion” van de grond te krijgen. Dat stimuleerde hem om contact met mij op te nemen om te kijken of er een samenwerking tussen de realisatie van mijn project en zijn “Aqua Hollandia” tot de mogelijkheden kon behoren. Beiden hebben wij veel geld en energie in onze projecten geïnvesteerd. Wij hebben daarna altijd, soms meer en soms minder, contact met elkaar gehouden.
Om door te gaan naar de pagina van Serge, klik: (hier)
Willem Neeleman kwam als jonge gozer, ook al 30 jaren geleden, in Delft bij mij over de vloer en vertelde mij onlangs dat hij zijn eerste pijlgifkikkertjes destijds bij mij heeft gekocht. Op de een of andere manier hebben wij altijd contact gehouden. Willem heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een echte pijlgifkikkerspecialist en bezocht hun biotopen in de tropen. Tom en Willem zijn goede vrienden van elkaar.
Om door te gaan naar de pagina van Willem, klik: (hier – nog in bewerking)
Willem van Wezel leerde ik eind 2006 kennen. Ik had toen al het plan opgevat om te stoppen met terrarium houden en het glas voor mijn nieuwe bak had ik al besteld. Via contacten bij PaluZee was mij aangeraden om eens met Willem te gaan praten over de opzet en inrichting van mijn nieuwe bak. Willem heeft zijn sporen op aquariumgebied ruimschoots verdiend. Hij is in de categorie A1 (gezelschapsaquarium) verenigingskampioen, districtskampioen en in 2009 zelfs landskampioen van de N.B.A.T. geweest, dat zegt toch wel veel. Willem bleek twee straten bij mij vandaan te wonen dus we zijn nog maar net geen buren. Het leek te klikken tussen ons en al snel was ik er achter dat Willem een doorgewinterde aquariaan is. Zijn kracht zit in het inrichten van A1 bakken en hij heeft enorm veel praktische kennis. Willem heeft een eigen website waarop hij zich opwerpt als aquariumadviseur. Die website maakt dat het niet nodig is dat ik op mijn site een pagina over hem maak.
Wanneer u hem wilt raadplegen in verband met bepaalde aquariumvraagstukken, klik dan: (hier).